Bio

Jofre Fité (Barcelona, 1992) comença els seus estudis musicals a l'escola Esclat de Manresa als tretze anys. El seu interès pel jazz es va despertar ben aviat, gràcies a les jam sessions setmanals que s'organitzaven al mític Madujazz. De forma compaginada amb els estudis universitaris d'Història (UAB), continua la seva formació musical amb Jaume Gispert i finalment el 2016 accedeix al Grau Superior de Música del Taller de Músics. Durant tot aquest període va rebre classes de Jaume Gispert, Santi de la Rubia, Toni Vaquer, Jordi Farrés, Néstor Giménez, David Mengual... i ha assistit a màster classes impartides per Bruce Barth, Elliott Zigmund, Lluís Vidal, Perico Sambeat, Jerry Bergonzi, Leo Genovese Trio... Ha ampliat els seus estudis en l'àmbit del piano clàssic amb Ramon Civit i Lali Solà, i ha investigat de manera autodidacta el món dels teclats, sintetitzador i l'electrònica. 

A nivell interpretatiu, ha actuat amb formacions molt diverses, des de grups de reaggae, funk, swing, versions rock/electrònica, big bands, música contemporània... actualment lidera el seu projecte (JF Trio), amb el qual prepara disc, i participa com a sideman a Denís Suárez Trio i la banda de l'artista electrònic Red Pèrill. Ha actuat a diverses sales de Catalunya: Apolo, Jazzsí, Razzmatazz, Teatreneu (Bcn), Nova Jazz Cava (Terrassa), Sala Stroika, El Vermell (Manresa)... així com a la Sala Alegoría (Madrid), La Bóveda Jazz (Saragossa), Sala Tren (Granada), Teatro Alkázar (Plasencia)... al II Forum Jazz de Saint-Etienne, França (2017) i en diverses edicions del Festival de Jazz a Manresa. Ha colaborat, gravat o tocat amb músics com Giulia Valle, Martí Serra, Pau Lligadas, Glòria Maurel, Melisa Bertossi, Marcel·lí Bayer, Anna Jané, Fernando Brox, Alba Careta, Gabriel Amargant...

En l'àmbit docent, actualment és professor de piano, harmonia, llenguatge musical i percepció auditiva al Taller de Músics-Escola de Música.